logo bambieno zonder achtergrond.png

Bambieno

Bambieno: Iepersestraat 151 Roeselare

bambieno@hotmail.be

Bambieno

Bambieno

Bambieno

Wat heeft kok Bieke in petto in de week van 13 en 20 september 2021 ?

maandag     13/09/2021  pompoen, aardappelen, kipfilet

dinsdag       14/09/2021  knolselder, rijst, americain

woensdag   15/09/2021   appelmoes, aardappelen, worst

donderdag  16/09/2021   bloemkool, aardappelen, varkensgebraad

vrijdag        17/09/2021  spinazie, aardappelen, zalm

 

maandag     20/09/2021  wortel, aardappelen, americain

dinsdag       21/09/2021  rode kool, aardappelen, kipfilet

woensdag   22/09/2021   spruitjes, aardappelen, kipbrochet

donderdag  23/09/2021   broccoli, zoete patat, kalkoen

vrijdag        24/09/2021 spinazie, aardappelen, witte vis

 

Dat klinkt goed hé?! Smakelijk!!

 

                                        

 

  • Wij houden uiteraard rekening met allergieën, voedselintoleranties, religieuze en levensbeschouwelijke voorkeuren. Bij vragen kan je altijd bij ons terecht.
  • Groenten en vlees worden steeds aangepast aan de leeftijd van de kinderen. 
  • Bij ons wordt er ook af en toe quinoa of bulgur aangeboden aan de kindjes.

Wat is de visie van Bambieno?

Bij Bambieno vinden we het belangrijk dat kinderen nog kind mogen zijn en dat in een huiselijke sfeer. Kinderen mogen kind zijn, daaronder verstaan we dat we trachten zo goed mogelijk het ritme van het kind te volgen. Bij ons hoeft een kind dat geen slaap heeft dus ook niet perse naar bed (tenzij anders afgesproken met de ouders),we voeden de baby's ook zoveel mogelijk op verzoek (tenzij anders afgesproken), we kijken waarin de kinderen geïnteresseerd zijn en gaan van daaruit verder met onze activiteiten.

Zo zitten we niet stil: regelmatig gaan we onder begeleiding naar de tuin om te spelen of om naar de moestuin te gaan. We knutselen regelmatig dus mam of pap, denk eraan:  knutselen verloopt niet altijd vlekkeloos. 

We stimuleren de kinderen om te ontdekken, dus als ze "zelf doen" kunnen we alleen maar toejuichen,  daar krijgen ze zelfvertrouwen door en een hoop plezier op de koop toe!


Wat wij wel verwachten van de Bambienootjes, dat is dat ze leren om lief te zijn voor zichzelf en elkaar, flink en beleefd. Uiteraard rekening houden met de leeftijd en ontwikkeling van elk kind!

                                        

Wat met kinderen met specifieke zorgbehoeften?

Bambieno biedt opvang voor alle kinderen tussen 0 en 3 jaar. Ook kinderen met specifieke zorgbehoeften horen daarbij volgens onze visie. Dat wil zeggen dat wij met veel plezier opvang aanbieden voor kinderen met medische of psychosociale problemen en/of kinderen met meer intensieve zorgen. Intussen hebben we daar ook al ervaring mee.

Wat voorzie ik als mijn kindje naar de opvang gaat?

Bambieno voorziet al zoveel mogelijk voor de verzorging van uw kindje. Maar sommige dingen zijn persoonlijk en dient u zelf mee te brengen:
- de poedermelk die uw kindje gewoon is
- de zuigflessen die uw kindje gewoon is
- luiers
- vochtige doekjes

- luierzalf
- reservekledij die in de opvang mag blijven en die aangepast is naar het seizoen en de leeftijd van uw kindje.
Andere verzorgingsmaterialen, drinkbekers, speelgoed, knutselmaterialen enzovoort voorziet Bambieno met veel plezier zelf! En daar zal geen meerprijs voor worden aangerekend.

                                  

De kostprijs van de opvang bij Bambieno

Het tarief van Bambieno is inkomensafhankelijk. Dit betekent dat het tarief wettelijk is geregeld en afhankelijk is van het gezamelijk belastbaar beroepsinkomen en het aantal kinderen ten laste. Meer informatie hierover vind je op de website van de Vlaamse Overheid. Hieronder kan je op de link klikken om naar hun website te gaan. Ook onze administratieve dienst Felies kan je hierbij helpen.

                                     

Waarom hechten wij zoveel belang aan spelen?

Spelen is bovenal fantastisch leuk maar ook uiterst leerzaam. In elke spelactiviteit, hoe klein ook, leert een kind bij. Bambieno heeft een zeer ruim assortiment aan speelgoed en wisselt dit regelmatig af zodat de kinderen telkens opnieuw op ontdekking kunnen gaan en nieuwe prikkels kunnen beleven. We doen dit afwisselend in begeleidde activiteiten (zoals een verhaaltje voorlezen of yoga) en in vrij spel.  

Voor ons is en blijft het "mogen kind zijn" ons streefdoel. Zo zullen ze zelf, wanneer ze er zelf klaar voor zijn en aan nieuwe dingen toe zijn, op hun eigen tijd en tempo nieuwe dingen aanleren. We staan achter het idee dat instanties van ons verwachten dat ze al bepaalde vaardigheden mee krijgen tegen dat de kinderen naar de klas gaan, maar we laten vooral het kind aangeven via zijn spel wanneer het daaraan toe is. 

Een paar voorbeelden van hoe en waarmee we de Bambieno uitnodigen en prikkelen tot spel:

* Wanneer het eerste kindje van de dag  toekomt, ligt er al een variatie aan speelgoed. Dat zorgt niet alleen voor uitnodiging tot spelen maar ook voor een gevoel van huiselijke verwelkoming.

 Stel je voor dat je als kind toekomt in een huis , helemaal opgeruimd en zonder speelgoed... Niet echt een warm welkomsgevoel toch?! 

* We hebben veel soorten speelgoed: van poppen en poppenaccessoires (die het rollenspel aanmoedigen) , blokken (die grove motoriek, kleur, constructie en textuur aanspreken), auto's in alle vormen en maten (die de fantasie prikkelen, het echte leven kunnen nabootsen,...), teddyberen (die kinderen gebruiken om tot verhaal te komen of hun emoties de vrije loop te laten gaan), een turnmat (voor yoga, acrobatentoeren, rustmomentjes), een knus en geborgen plekje onder het verhoogde park (om gezellig bij elkaar te zitten of zich te verstoppen), muziekinstrumenten (die bijdragen aan ritme en zo de basis leggen voor wiskunde) en nog zoveel meer! 

* We doen begeleidde activiteiten zoals sorteren, blokkentorens maken, boekjes bekijken, knutselen, turnen, yoga, zang, ...

Aanbod genoeg om de dag leerrijk maar vooral plezierig door te brengen...

 

Hoor wie klopt daar kind'ren...

Wij hebben geluk want elk jaar komt de paashaas even binnengehuppeld met wat lekkers.
En als we heel flink zijn geweest, verheugt de Sint ons ook elk jaar met een bezoekje. Hij brengt dan snoeperijen en speelgoed mee!
En ook de jarigen worden steeds in het zonnetje gezet bij Bambieno!  

Vormingen, attesten en certificaten van Bambieno

Bambieno werkt samen met Felies. Deze laatste zorgt voor het merendeel van ons administratief werk. Wij staan onder toezicht van Kind en Gezin en dat wil dus zeggen dat zij hier op onverwachts bezoek komen en ons inspecteren. Ook het FAVV (voedselveiligheid) komt hier geregeld onaangekondigd controle uitvoeren, net als de risicoanalyse en onze dienstverantwoordelijke.

 

We hebben de nodige certificaten en attesten behaald voor het uitbaten van een kinderopvang: brandveiligheid, zorginspectie, lessen bij CVO Miras voor werken in de kinderopvang, attest voor het uitbaten van een kinderopvang dat stelt dat wij 16 kinderen mogen opvangen, attest FAVV,... Tineke kan ook teren op haar eerder gevolgde opleiding in school voor verzorging en Bieke heeft al meer dan 80 kinderen helpen opgroeien, dat telt wel als ervaring!

We volgen ook nog regelmatig bijkomende vormingen zodat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen betreffende de zorg, opvang, ontwikkeling en pegagogiek van kinderen.

 

- Bieke volgde de vorming "zelfzorg" (zelfzorg is de basis voor goede zorg voor een ander) in februari 2021 en kreeg daarvoor een attest

- Tineke volgde de vorming "elk vedetje zijn etiketje" over straffen en belonen op 23 februari 2021 en kreeg daarvoor een attest.

- samen fristen we nog eens onze EHBO cursus online op door een erkende instantie. Van zodra de coronamaatregelen het weer toelaten zullen we fysiek de lessen levensreddend handelen terug volgen. Dit doen we sowieso om de 3 jaar.

- Tineke volgde in februari 2021 ook een 2-delige cursus van de Hongaarse pedagoge Emmi Pikler en behaalde daar ook haar attest voor. Deze cursus schetste een licht op het belang van comfortzorg, de natuurlijke nieuwsgierigheid en leergierigheid van kinderen en een grote bewegingsvrijheid.

- In april 2021 volgde Tineke een opleiding 'verbindend communiceren met ouders' en daarvoor kreeg ik ook een vormingsattest. 

Goed om weten: klik hieronder uw vraag aan

 

Cart